XIV Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw będzie kontynuacją tradycji spotkań grona pracowników naukowo-badawczych i przemysłu przetwórczego.
Celem konferencji będzie wymiana doświadczeń dotyczących oceny składu, jakości i bezpieczeństwa owoców, warzyw i grzybów oraz produktów otrzymanych z tych surowców z wykorzystaniem konwencjonalnych i innowacyjnych technologii. Konferencja umożliwi prezentację dorobku naukowego zarówno młodej, jak i doświadczonej kadry naukowej oraz będzie stanowić platformę służącą wymianie informacji, poglądów i doświadczeń pomiędzy pracownikami naukowymi, a przedstawicielami przemysłu.
Tematyka Konferencji:
Podczas konferencji będzie możliwość wystąpienia zarówno w języku polskim, jak również angielskim.
Konferencja jest organizowana przez Katedrę Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.